Review

Review: Halverwege de heuvel | Gio Lippens

Bladzijde 26, zin 1: “Het zijn vooral de oude meesters, de kampioenen”.

Halverwege de heuvel | Gio Lippens | Bladzijde26.nlGio Lippens ken ik vooral als wielrenverslaggever op de radio en dan met name van zijn verslaglegging van de etappefinales bij Radio Tour de France op NPO1. Die zijn altijd even spannend. Maar goed, toen ik hoorde dat hij een niet onverdienstelijk boek had geschreven was ik nieuwsgierig. Zou zijn boek net zo spannend zijn als de tourfinale?

Waar gaat Halverwege de heuvel over?

Wielrennen speelt een belangrijke rol in het boek, maar beslist niet de hoofdrol. Het is meer de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt. Voor mij als wielerliefhebber extra leuk, maar ik denk niet dat het stoort als je niet van wielrennen houdt. Het verhaal draait immers om de moeizame relatie tussen vader en zoon, en om Ana Maria, respectievelijk hun vrouw en moeder.

Sinds de dood van zijn moeder bezoekt de zoon zijn vader nog maar één keer per jaar, uit een soort fatsoen. Zo ook dit jaar, maar toch is het deze keer anders. Elf jaar, zes maanden en tweeëntwintig dagen na de dood van Ana Maria besluit de vader zijn zoon alles te vertellen wat hij weet. Maar of de zoon daar nou gelukkiger van wordt?

Wat vind ik ervan?

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen, het leest makkelijk en ik was vanwege de lovende flapteksten ook heel benieuwd naar het verhaal. Van mij mag er nog wel zo’n flaptekstje bij, ik vond het echt een fijn boek. Een verrassend verhaal over liefde, geheimen en verraad. Alweer een aanrader!

Lees jij de flapteksten voordat je aan een boek begint? En laat je je erdoor beïnvloeden?

Boek 13/53 #boekperweek

Halverwege de heuvel
Gio Lippens
Atlas Contact, 2012

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Van 26 tot 26 – Maart! | Bladzijde26 26 maart 2015 at 15:26

    […] Gio Lippens / Halverwege de heuvel ♥♥♥ […]

  • Ik wil wel reageren