Review

Review: Binnenkort in dit theater | Ester Naomi Perquin

Bladzijde 26, zin 1: “Ze is daar niet meer.”

Binnenkort in dit theater | Ester Naomi Perquin | Bladzijde26.nlEster Naomi Perquin ken ik van de middelbare school, dat we vriendinnen waren zou een te groot woord zijn. Maar we hadden een leuk contact en brachten pauzes of tussenuren weleens met elkaar door. Ook toen vond ik Ester al een persoonlijkheid, ze had echt wat te vertellen en bekeek de wereld met een bijzondere blik.

Toen ik Binnenkort in dit theater in de bieb zag staan, heb ik het meteen in mijn tas gestopt. Maar daar blijft het niet bij, inmiddels staat het ook op mijn wishlist, zo geniet ik van haar schrijven.

Miniaturen

In dit boekje een verzameling miniaturen, ja, ik leen het woord op de achterflap maar even, want dat is eigenlijk precies goed. Het zijn niet echt columns en ook geen korte verhalen, maar wel heel mooie stukjes van anderhalve pagina over heel alledaagse dingen. Heel fijn! Ze gaan over de kunst aan de muur bij de tandarts, ruziënde buren (en hoe amusant dat kan zijn) en spam, en ook over ontmoetingen en genieten van het moment. Stuk voor stuk mooi geschreven, korte zinnen, geen overbodige uitwijdingen, elk woord is raak. Zou het zijn omdat ze eigenlijk dichter is?

Ik weet in ieder geval dat ik meer van haar ga lezen, ik verheug me er nu al op… Ben jij ook nieuwsgierig, check dan haar website voor een voorproefje en laat me vooral weten wat je ervan vind.

Boek 14/53 #boekperweek

Binnenkort in dit theater
Ester Naomi Perquin
Uitgeverij Van Oorschot, 2014

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Van 26 tot 26 – Maart! | Bladzijde26 26 maart 2015 at 15:26

    […] Ester Naomi Perquin / Binnenkort in dit theater ♥♥♥♥ […]

  • Ik wil wel reageren