Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26 – Februari 2015!

Ik heb iets nieuws bedacht! Het lijkt me leuk om 1x per maand een soort van maandoverzichtje te maken en op welke dag kan dat nu beter dan op de 26ste! Vandaag dus editie 1 van “van 26 tot 26”.

Gelezen-februari-2015

Op een leesblog als Bladzijde 26 is een gelezen-lijst natuurlijk onmisbaar – die vind je dan ook hier, inclusief ratings (met hartjes, heel cute)!

Maar hieronder alvast mijn top 11 voor februari.
1. De boekenapotheek aan de Seine / Nina George
2. De cirkel / Dave Eggers
3. Alles wat is / James Salter
4. De stad der blinden / José Saramago
5. Voor jou / Jojo Moyes
6. Kinderen van moeder aarde / Thea Beckman
7. Het helse paradijs / Thea Beckman
8. Het gulden vlies / Thea Beckman
9. De oceaan aan het einde van het pad / Neil Gaiman
10. De wandelhoer / Iny Lorentz
11. Duel / Joost Zwagerman

Leesuitdagingen

Sinds deze maand heb ik twee leesuitdagingen lopen. Met de eerste gaat het goed. Ik heb #boekperweek weliswaar een kleine persoonlijke twist gegeven door in plaats van een boek te lezen iedere week een review te schrijven, maar gisteren schreef ik alweer review nummer tien en we leven pas in week 9. Leuk om te doen, en ook leuk om te zien op Pinterest welke boeken andere deelnemers lezen!

En dan ben ik nog een tweede uitdaging aangegaan #alleboekenuitdekast. Daarbij nog iets minder progressie, ik ben pas toe aan boek 2: Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit van Dave Eggers. Prachtige titel, hopelijk is het boek ook de moeite waard.

Weekkalender

Inspiratie

Ik las trouwens ook nog het Blog Boek van Kelly Deriemaeker, een leuk boekje met heel veel tips. Ik heb er dan ook veel inspiratie uit opgedaan, mijn lijst met blogideeën is heerlijk ellenlang 🙂 Een tip die ik meteen in de praktijk heb gebracht is de blogplanning, ik heb bij de Hema een leuke weekplanner gekocht en eens fijn gebrainstormd over hoe de komende maand eruit gaat zien op Bladzijde 26. Ik heb al heel veel zin om al mijn ideetjes uit te werken!

Dikke Steinz

Zag jij trouwens ook die uitzending van De Wereld Draait Door onder gasthoofdredactie van Pieter Steinz? Dat boek van hem, die dikke Steinz, die moet ik natuurlijk hebben! Sowieso omdat het me een geweldig naslagwerk lijkt, maar natuurlijk ook omdat 26 centraal staat.  Gelukkig is het binnenkort boekenweek en dan “moet” ik van mezelf altijd een boek kopen in een “echte” boekwinkel (dus niet de Bruna of de Bol), dit jaar wordt het dus deze pil. Leuk! Ik weet nu al dat ik als ik het heb ik eerst ga speuren naar boeken die ik al gelezen heb en daar een sterretje bij zet, check! (Het fragment kan je hier zien, het wil helaas niet lukken om het te integreren).

Zes

Ik ben trouwens ook erg blij met mijn lijstjes van zes. De zwijmelboeken op Valentijnsdag waren de eerste en er gaan er nog vele volgen want ik ben dol op lijstjes. Op Bladzijde 26 zou ik idealiter natuurlijk lijstjes van 26 maken, maar dat werd me een beetje te gortig, zes is perfect!

Museum

Romantische-mode

Erg leuke bijkomstigheid van het lezen van Duel was dat het me op het idee bracht om de expositie van Mark Rothko in het Gemeentemuseum in Den Haag te bezoeken en dat was meer dan mooi! Ik heb echt genoten van zijn doeken. Maar ook van de expositie over romantische mode die ook draait (tot 22.03). Heerlijk om al die prachtige jurken te zien, alsof je een kijkje neemt bij Eliza Bennet en Mr. Darcy thuis. En helemaal leuk, onder andere de outfit die Collin Firth droeg tijdens de vijverscène in de tv-serie Pride & Prejudice (BBC) werd geëxposeerd, net als een jurk van zijn Elizabeth en ook japonnen uit Downton Abbey. (Pride & Prejudice had trouwens ook zeker niet misstaan op het zwijmellijstje bedenk ik nu, oeps).

Bieb

Bieb-februari-2015

Tot slot heb ik eergisteren de bieb weer met een bezoekje vereerd en ben, zoals je ziet, opnieuw met een hele stapel naar buiten gekomen. Is er een boek bij waar jij graag een review van wilt lezen? Laat het me weten (de reactie-knop zit heel onlogisch bovenaan deze blogpost) dan lees ik die zeker voor het echie 😉

Dat was in vogelvlucht mijn februari, een prima maandje! Hoe was jouw februari?

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren