Review

Review: De wandelhoer | Iny Lorentz

Bladzijde 26, zin 1: “De mannen zaten nog feest te vieren toen Marie en de dienstmeiden allang in bed lagen.”

De Wandelhoer | Iny Lorentz | Bladzijde26.nlEen boek met een beetje crue titel en ik vind hem niet eens goed gekozen, het woord “wandelhoer” komt in het verhaal namelijk helemaal niet voor. Ik zou kiezen voor De zwervende hoer, zo noemen deze hoeren zichzelf namelijk in het boek. Nog steeds hard, maar het is dan ook een hard verhaal.

Waar gaat De wandelhoer over?

De wandelhoer speelt in 1414 in Konstanz, Duitsland. Marie is de enige, en heel mooie, dochter van een rijke burger. Op de avond voor haar huwelijksdag wordt ze onterecht beschuldigd van ontucht. Ondanks haar protesten wordt ze gearresteerd, gemarteld en uit de stad verbannen. In die tijd betekent dit dat ze geen andere keuze heeft dan haar lichaam te verkopen. Een moeilijk bestaan volgt, waarin haar wrok haar op de been houdt. Alles doet ze er aan om ooit wraak te kunnen nemen op de man die haar in het ongeluk heeft gestort.

Fijne historische roman

Dit is geen boek voor tere zieltjes, Marie overkomt een hoop naars en Iny Lorentz schrijft het onverbloemd op. De plot is misschien wat cliché, maar het verhaal is wel spannend en van tijd tot tijd zelfs ontroerend, plus het biedt een interessant perspectief op die tijd. Als je houdt van historische romans over sterke onafhankelijke vrouwen is dit boek dan ook zeker een aanrader.

Boek 7/53 #boekperweek

De wandelhoer (Die Wanderhure)
Iny Lorentz
Xander Uitgevers BV, 2012

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren