Review

Alles wat is | James Salter | Review

Bladzijde 26, zin 1: “Hij was van plan biologie te studeren, maar in het tweede semester stuitte hij, alsof het plotseling vóór hem uit de aarde oprees, op het grootse elizabethiaanse tijdperk – Londen, Shakespeares eigen stad waar toen nog bomen groeiden, de legendarische Globe; de welbespraaktheid van mensen van stand, weelderige taal en kledij.”

Alles wat is | James Salter

Alles wat is = een aanrader

Absoluut een mooi boek dit! Helaas kan ik niet goed uitleggen waarom, het zit hem denk ik in het ritme, in de terloopsheid en het alledaagse.

Prachtig proza

Het is vooral erg mooi geschreven want het verhaal is niet eens heel bijzonder. Het leven van een man zoals er zovelen zijn, hij werkt, hij wordt verliefd, trouwt, scheidt, wordt verliefd enzovoorts. Maar het proza van Salter is onweerstaanbaar, het maakt dat je verder wilt lezen en dat het ronduit jammer is dat het boek niet dikker is. Alles wat is is een boek om minstens twee keer te lezen. Eén keer voor het verhaal, en de tweede keer om jezelf te verliezen in de schrijfkunst van de auteur. Een aanrader dus als je houdt van prachtig proza.

Boek 11/53 #boekperweek

Alles wat is (All that is)
James Salter
De bezige bij, 2013

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren