6 x ...

6 schrijfsters die wel raad weten met chicklit

6 favoriete chicklit schrijfsters

Vandaag mijn 6 favoriete chicklit-schrijfsters, voor als je gewoon even geen zin hebt in literatuur.

1) Jill Mansell

Misschien wel de bekendste auteur in dit genre, en de productiefste want ik heb in mijn boekenkast meer dan een halve meter voor haar ingeruimd. Jill Mansell lees ik als ik zin heb in iets grappigs en romantisch over een onafhankelijke vrouw. Ze is een ware meester in het verzinnen van allerlei verwikkelingen waardoor het toch een heel boek duurt voordat Julia haar Romeo vindt (ook al zie je vanaf zijn entree dat hij het gaat zijn). Hardop grinniken gegarandeerd.

Review: Vlinders voor altijd

2) Freya North

Heerlijk is de serie die ze schreef over de zusjes Cat, Pip en Fen. Vier boeken die los van elkaar gelezen kunnen worden, maar nog leuker zijn als je ze allemaal leest. Grappig en origineel. Cat is bijvoorbeeld wielerjournaliste, haar verhaal speelt zich af rondom de Tour de France. Ieder jaar opnieuw lees ik dit boek terwijl ik tegelijkertijd een touretappe kijk (ik weet het, rare afwijking). Maar ook voor niet-wielerliefhebbers is Freya North een aanrader, Fen is namelijk “gewoon” kunsthistorica en Pip is, wat ongewoner, clown. Haar boek Chloë is trouwens ook heel fijn!

3) Cathy Kelly

Echte tranentrekkers dit. Altijd over drie vrouwen die elkaar in het begin slechts zijdelings lijken te kennen maar wiens levens naarmate het boek vordert nauwer met elkaar verweven lijken. Koester je vriendschappen is de boodschap én, geloof in jezelf. Voor als het allemaal wat tegenzit en je behoefte hebt aan thee en tissues.

4) Sarah-Kate Lynch

Eten speelt altijd een rol in de boeken van Sarah-Kate Lynch, ik ben dol op haar verhalen. Zo grappig! En ja, ik houd natuurlijk ook erg van lekker eten. Zalig zijn de kaasmakers was het eerste boek dat ik van haar las en is nog steeds favoriet. Maar ik heb bijvoorbeeld ook heel erg genoten van Dolci d’Amore, waarin oude Italiaanse vrouwtjes heel speciale koekjes bakken waarvan ze geloven dat deze het liefdesleven van iemand veranderen. Heerlijk om bij weg te dromen. De boeken van Sarah-Kate Lynch zitten ook steevast vol met excentrieke personages, ook al zoiets waar ik erg van houd, logisch dus dat ze een favo-schrijfster is.

5) Katie Fforde

Heerlijke luchtige en romantische boeken. Als ze in de bieb niets van één van de andere vijf uit dit rijtje beschikbaar hebben kom ik altijd uit bij Katie Fforde. Gewoon omdat ze gezellige boeken schrijft over sympathieke, ietwat chaotische en onhandige hoofdpersonen die intussen wel echt iets bereiken. Een wedding plannen, een kookwedstrijd winnen of een breifabriek redden om maar iets te noemen. Fijn!

6) Harriet Evans

Van Harriet Evans heb ik nog niet zo heel veel gelezen (ze schreef ook pas zeven boeken), maar van dat wat ik las heb ik genoten, dus ze hoort zeker ook in dit rijtje thuis. In haar boeken lijkt de hoofdpersoon altijd op de vlucht voor iets uit haar verleden, maar blijkt dat vluchten niet helpt en ook helemaal niet nodig is. Fijne feelgood-boeken van een schrijfster die graag gebruik maakt van flashbacks en dat is wat mij betreft altijd goed.

Review: Terug naar het grote huis

Review: Een tweede kans

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Bieb bieb bieb …. nieuwe leesvoorraad #2 | Bladzijde26 18 september 2015 at 18:02

    […] Dolci d’amore | Sarah-Kate Lynch […]

  • Ik wil wel reageren