Over lezen

#Boekperweek | lees iedere week een boek

Begin januari zag ik op Twitter ineens de hashtag #boekperweek voorbijkomen. Nieuwsgierig als ik ben, was ik er al snel achter dat het een actie was van @bibliotheek, een uitdaging om in 2015 een boek per week te lezen. Leuk! dacht ik meteen, ik doe mee.

#boekperweek

Maar toen sloeg de twijfel toe, een boek per week is toch helemaal geen uitdaging, zal ik er misschien twee? Of helemaal niet? Na wat dubben heb ik toch besloten mee te doen omdat ik het idee gewoon ontzettend leuk vind. Wel de makkelijke versie, dus één boek per week, maar met een boekbespreking op Bladzijde26.

Twitter en Pinterest

Het is echt een socialmedia-uitdaging, te volgen via Pinterest (check dit bord) en/of Twitter (#boekperweek), dus ook leuk als je niet meedoet maar op zoek bent naar leesinspiratie. Ik gluurde net al heel eventjes op dat pin-bord, en ik zag al heel veel nieuwe titels voor mijn noglezen-lijstje. Superleuk dus!

Inhaalslag

Het is trouwens helemaal niet ingewikkeld. Je leest dus iedere week een boek. En dan tweet of pin je steeds titel en/of foto. Uiteraard zet je er ook even bij hoe ver je al bent, bijvoorbeeld: 3/53 (ja, 2015 heeft echt 53 weken!). Op Pinterest is het trouwens extra leuk als je meepint aan dit pin-bord van de bibliotheek. Dat ga ik nu trouwens meteen doen, even een kleine inhaalslag en dan vanaf volgende week netjes iedere week een pin.

En jij, doe je ook mee met #boekperweek?

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply Margriet van Sonsbeek 21 januari 2015 at 15:17

  Een boek per week! Zou wel willen, maar wil nog zo veel meer…. Ik zal ze dit jaar eens gaan tellen, geen idee hoeveel het er afgelopen jaar waren.

  • Reply Marloes 24 januari 2015 at 17:56

   Anders doe je een boek per maand? Ben je aan het eind van het jaar toch weer 12 boeken verder 🙂

 • Reply De pianiste van Theresienstadt / Alice Herz-Sommer en Caroline Stoessinger | bladzijde26 24 januari 2015 at 17:49

  […] Boek 4/53 #Boekperweek […]

 • Reply Boektitels in een flesje | bladzijde26 17 februari 2015 at 15:01

  […] ik een telrondje en het bleken er wel dertig! Veel meer dan ik dacht en dus besloot ik naast #boekperweek een tweede leesuitdaging in het leven te roepen, en […]

 • Reply #Boekperweek – Het is volbracht! | Bladzijde26 25 september 2015 at 10:07

  […] 19 januari schreef ik dat ik mee ging doen aan deze uitdaging, maar ik heb hem niet helemaal gedaan zoals ze […]

 • Ik wil wel reageren