6 x ...

Boekenkunst – deel 1

Boeken zijn er natuurlijk in de eerste plaats om te lezen, maar ik heb ook al heel vaak gezien dat creatieve talenten er de mooiste dingen mee maken. Echte boekenkunst! Vandaag een hele kleine selectie, ik kom hier zeker nog vaker op terug.

Boekenhartje

Boekenhartje
Deze hartjes kennen we allemaal, online zijn de prachtigste voorbeelden te vinden. Ergens vind ik het wel een lief idee dat je met ieder boek zo’n hartje maken kan. Iets zegt me dat ik hier nog iets mee wil, maar wat weet ik nog niet precies, daar ga ik dus eens op broeden.

Boekvouwen

Boekvouwen
Dit ga ik zeker ook eens proberen! Ik vond deze via Todayandtomorrow.net, het is gemaakt door Isaac Salazar, op zijn Flickr-account staan nog veel meer mooie voorbeelden. Dit lijkt me heel leuk om zelf eens te proberen dus ik heb ook meteen even gezocht naar een tutorial en ik vond deze: tutorial. Dat wordt dus vouwen straks in de kerstvakantie, het resultaat laat ik zeker zien op Bladzijde26!

Boekknippen

2011_baron_in_the_trees_sublackwell
En dan deze, zo prachtig! Sprookjes van papier. Gemaakt door de Engelse Su Blackwell, check vooral haar website, ze maakt echt de mooiste dingen!

Boeken hergebruiken

En dan staat dit boek, The repurposed library van Lisa Occhipinti, nog op m’n verlanglijstje, met 33 creatieve ideeën om een boek anders te gebruiken. Lijkt me leuk om er een paar uit te proberen. Maar eerst ga ik zo’n woord vouwen… en gewoon lekker lezen natuurlijk!

Dit was de boekenkunst voor vandaag, binnenkort meer!

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Mag het nog? De beste wensen en een jaaroverzicht | bladzijde26 12 januari 2015 at 19:41

    […] En tot slot, een linkje naar mijn favoriete blogpost van 2014: Boekenkunst deel 1 […]

  • Ik wil wel reageren