Review

Review: Allemaal willen we de hemel | Els Beerten

Bladzijde 26, zin 1: “Het zijn de mannen van het Geheim Leger die daarvoor gezorgd hebben.”

Allemaal willen we de hemel | Els Beerten | Bladzijde26.nlOver dit boek las ik in mijn favoriete rubriek van het tijdschrift Flow “De boeken van mijn leven”. Het werd omschreven als “één van de allerbeste jeugdboeken”. Dat wekte mijn interesse en ik schreef het op mijn “nog-lezen-lijstje”. Toen ik mezelf later mocht trakteren koos ik voor dit boek. Inmiddels is dat alweer een tijdje geleden en is het ook alweer een tijdje terug dat ik het las. Gelukkig heb ik toen al wel een blogje geschreven dus daarom vanavond Allemaal willen we de hemel.

Waar gaat Allemaal willen we de hemel over?

Een boek over de oorlog, maar anders dan andere boeken die ik over de oorlog las, de oorlog lijkt soms bijna bijzaak. Het boek vertelt het verhaal van een Vlaams gezin tijdens de oorlog, steeds vanuit het perspectief van één van de drie kinderen. Een heel gewoon gezin dat gewoon verder probeert te leven, maar dat te maken krijgt met ongewone en hartverscheurende keuzes.

Wat vind ik ervan?

Of het één van de allerbeste jeugdboeken is weet ik niet want daarvoor heb ik te weinig andere jeugdboeken gelezen, maar het verhaal raakte me. In al zijn eenvoud, geen woord staat er teveel in de tekst, de personages zijn heel scherp beschreven en het verhaal is bijzonder, heel integer. Ik ga dit boek zeker nog eens lezen.

Lees jij eigenlijk wel eens jeugdboeken?

Allemaal willen we de hemel | Els Beerten | Bladzijde26.nl


Allemaal willen we de hemel

Els Beerten
Querido, 2012

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren