Review

Review: Van alles het beste | Rona Jaffe

Bladzijde 26, zin 1: “‘Ik heb een paar brieven voor u om te ondertekenen,’ zei ze.”

Dit boek is 56! jaar geleden al geschreven, en wat is het een leuk boek! Ik heb er echt van genoten en geen moment gedacht dat het ouderwets was. Oké, ik geef toe, ik heb af en toe wel mijn wenkbrauwen opgetrokken, maar het heeft me geen moment echt gestoord (en ook bij boeken van nu trek ik regelmatig mijn wenkbrauwen op).

Van alles het beste | Rona Jaffe | Bladzijde26.nl

Actueel

Het boek is echt heel leuk, vlot en intelligent geschreven, de personages zijn herkenbaar. Caroline voelt bijna als vriendin, en hoewel het zich afspeelt in de jaren vijftig zijn veel onderwerpen ook nu nog actueel. Man/vrouw-relaties op het werk bijvoorbeeld en hoe je als vriendinnen heel verschillend omgaat met dat werk. De één is ambitieus, de ander tevreden met wat ze heeft en de derde wil actrice worden en werkt tot die tijd als serveerster (of typiste in dit geval).

Mannen

Hetzelfde geldt voor de mannen in hun leven. Het gaat over te veel en te weinig houden van een man, over trouwen, vreemdgaan en zelfs over seks. Want hoewel de setting misschien gedateerd is en we vinden dat we tegenwoordig veel geëmancipeerder zijn dan toen, zijn de thema’s van Van alles het beste absoluut van nu.

Sex and the City

Ik vind dit boek dus een absolute aanrader, als je een vrouw bent tenminste, want het is wel echt een vrouwenboek. Maar het is een heerlijk verhaal, echt de Sex and the City van toen. Ik ga het absoluut nog eens lezen.

Van alles het beste (The best of everything)
Rona Jaffe
De Arbeiderspers, 2011

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren