Review

Review: Een tweede kans | Harriet Evans

Bladzijde 26, zin 1: “Ze had zich afgevraagd of ze een moordzuchtige maniak was – daar had ze een boek over gelezen en een van de eerste tekenen was een gebrek aan empathie.”

Na al het “leeswerk” voor de NS Publieksprijs had ik wel weer zin in een zelfgekozen boek. Niet te moeilijk, gewoon lekker lezen met een kop thee en een koekje (of twee). Speciaal voor dat doel had ik dit boek van Harriet Evans meegenomen van de bieb. Eerder las ik al vier andere boeken van haar hand (Een hopeloze romantikus, De liefde van haar leven, Bij ons thuis & Voor altijd), succes verzekerd dus.

Een tweede kans | Harriet Evans | Bladzijde26.nl

Waar gaat een tweede kans over?

En ze stelde zeker niet teleur. Een tweede kans gaat over Eleanor Bee, boekenwurm en redacteur bij een kleine, onafhankelijke uitgeverij. Ze woont in Londen, is begin twintig en begint vol enthousiasme aan haar volwassen leven. Dit blijkt echter vol obstakels, met name liefde en werk gaan niet vanzelf. Haar eerste relatie is een heuse affaire met haar baas, de uitgeverij waar ze werkt wordt overgenomen en haar vrienden blijken ook niet zoals ze dacht.

Een nieuw begin in New York wordt een groot succes, maar dan gaat ze terug naar Londen voor het huwelijk van haar oude baas/lover en … Meer verklap ik niet, want het moet wel een verrassing blijven.

Wat vind ik ervan?

Het is een luchtig boek, niet al te serieus, precies wat ik zocht voor dit leesmoment. Toch ben ik niet zo enthousiast als ik over haar andere boeken was, misschien is het gewenning? Maar als je graag leest over de belevenissen van onafhankelijke meiden tussen 20-35 én een zwak hebt voor het boekenwereldje dan is dit boek ideaal. Het zit goed in elkaar, is prettig geschreven en leest heerlijk soepeltjes weg, heerlijk voor op een luie vrijdagavond …

Heb jij ook van die schrijvers die altijd goed zijn? Zo ja, wie dan?

Een tweede kans (Happily ever after)
Harriet Evans
Van Holkema & Warendorf, 2012

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren