Review

Review: De kraamhulp | Esther Verhoef

Bladzijde 26, zin 1: “Als ze pijn kreeg van het extra gewicht van de baby kon ze nauwelijks gaan verliggen.”

Boek twee voor de NS Publieksprijs. Over een psychopate als kraamhulp. Echt zo’n boek voor op vakantie om te lezen als je even een break wilt van je “zware” literatuur. Het is best spannend en leest vlot weg, je hebt het zo uit. Maar je leest het geen tweede keer, althans ik niet. Daarvoor vind ik het verhaal te dun en te nietszeggend, het voelt voor mij als een trucje. Dat klinkt onaardig en misschien denk jij er heel anders over, dat kan natuurlijk en dat is ook zo leuk aan boeken, dat iedereen er iets anders in leest.

De kraamhulp | Esther Verhoef | Bladzijde26.nl
Trucje

Ik zal proberen of ik het uit kan leggen. Het is iets wat ik vaker heb bij thrillers, alsof er een format klaarligt dat alleen nog ingevuld hoeft te worden rondom een bepaald onderwerp. Standaardingrediënten, namelijk een hoofdpersoon in kwetsbare situatie, een psychopaat, een sympathieke tegen de stroom inroeiende politieagente, een onsympathieke echtgenoot, een dun liefdesverhaal voor de sympathieke agente enzovoorts enzovoorts. Esther Verhoef beheerst het trucje helemaal en daarom is het toch een leuk boek. Prima als tussendoortje, maar het laat geen diepe indruk achter.

Ik ben benieuwd of jij mijn gevoel over het trucje herkend.

Heb je trouwens al gestemd? Dat kan hier.
Update: Stemmen hoeft natuurlijk niet meer, de winnaar is inmiddels bekend.

De kraamhulp
Esther Verhoef
Ambo | Anthos, 2014

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren