Over lezen

Over lezen op de iPad

Zondag tegen het eind van de middag is bij uitstek een goed moment om met een boek op de bank te zitten. Dus plofte ik vanmiddag met een kop thee in mijn hoekje en bekeek welk nog te lezen boek mij kon bekoren. Helaas trokken ze me alle drie niet. Te zwaar en ik had juist zin in iets luchtigs. De titel van een ander boek speelde door mijn hoofd en ik keek naar mijn iPad, zou ik?

Experiment

Ik las nog niet eerder een roman op de iPad, wel vakliteratuur en dat beviel goed. Maar of dat ook zo zou zijn als het gewoon ontspanning betrof? Ik besloot het te proberen en downloadde De lijst van al mijn wensen van Grégoire Delacourt bij wijze van experiment.

Voors en tegens

Het viel me alles mee. De iPad is wel wat zwaar naar mijn zin. Je neemt hem natuurlijk niet mee in bad. Met e-books kan je geen boekenkast vullen en je kan ze ook niet nonchalant laten slingeren. Maar je kan wel op ieder moment een boek aanschaffen én je kan je favoriete boeken overal mee naartoe nemen, altijd! Je kan de ruimte in je boekenkast bewaren voor de boeken die je echt raken. En je kan mooie zinnen markeren in het boek zonder dat je op zoek hoeft naar een pen. Niet dat ik ooit zinnen markeer, maar toch.

Kortom geen enkele reden om niet vaker zomaar een boek te downloaden en dat in mijn hoekje van de bank (of in de trein) te lezen. Experiment geslaagd!

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren