Over lezen

In de kast …

… liggen nog een paar boeken te wachten tot ze gelezen worden voordat ik ze weer terugbreng naar de bieb. Op de stapel ernaast liggen de boeken die ik al gelezen heb en die dus al terug mogen.

Mijn biebritueel

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik mijn eigen ritueel wanneer ik terugkom van de bieb. Ik nestel me dan in mijn hoekje van de bank en pak de boeken één voor één uit de tas, bekijk ze, lees de achterkant en beslis of dit misschien het boek is dat ik als eerste ga lezen. Ik maak twee stapels: een met mogelijk als eerste te lezen boeken en een met boeken die iets langer moeten wachten… die laatsten gaan als eerste de kast in, de eersten worden nog een keer bekeken en uiteindelijk gaan die, op één na, ook de kast in.

Gelezen

Vaak is het boek dat ik als eerste ga lezen iets relatiefs eenvoudig, immers meestal ga ik na werktijd naar de bieb en dan heb ik ’s avonds niet meer de puf om aan zware kost te beginnen. Deze keer waren Mr. Darcy’s dochters van Elizabeth Ashton de gelukkigen. Een vermakelijk boek, maar geen hoogvlieger.

Verder op de stapel gelezen:

  • Boetekleed | Ian McEwan
  • Vaslaw | Arthur Japin

En op de stapel nog lezen:

En nu kruip ik weer in dat hoekje van de bank… al weet ik nog niet met welk boek 😉

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren