Review

Review: En wat als dit liefde is | Sophie van der Stap

Bladzijde 26, zin 1: “Oh”

En wat als dit liefde is | Sophie van der Stap
Gecharmeerd als ik ben van haar twee andere boeken kon ik deze niet laten staan (mooie titel ook). En blij toe want ik vond het een fijn boek. Het is misschien geen wereldschokkende literatuur, maar ik vind de invalshoek interessant en ik heb een aantal juweeltjes van zinnen gespot. Helaas hoorde de eerste zin van bladzijde 26 daar niet bij: “Oh”

Waar gaat En wat als dit liefde is over?

Het boek gaat over Mme de Grenelle, een bejaarde Parisienne die er alles aan doet om voor de wereld verborgen te houden dat ze niet kan zien. Het verhaal leest als haar dagboek, afgewisseld met blogs geschreven door haar vriendin Tara. Tara mid-twintig, mooi en beroemd is wekelijks te gast in een tv-programma als lifestylespecialiste. Tara goochelt met vriendjes, altijd op zoek naar de liefde. Als ze ontdekt dat Mme de Grenelle bewust afstand genomen heeft van haar grote liefde laat ze dat niet rusten.

Genieten

Maar de plot is eigenlijk bijzaak, althans voor mij. Ik heb genoten van de vondsten van de schrijfster, Mme die de hele dag door haar stappen telt om te weten waar ze is. Dat ze de vriendjes van Tara uit elkaar houdt door ze te vernoemen naar de arrondissementen waar ze wonen. De reacties van Julia, vriendin nummer twee. De bijpersonages als Mme de Bourbon en Monsieur, herkenbaar en grappig beschreven. Kortom, ik heb ervan genoten! En jij?

En wat als dit liefde is
Sophie van der Stap
Uitgeverij Prometheus, 2011

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren